یکی از اولیه ترین منابع دولت و سهل الوصول ترین راه ها برای تامین حداقل منابع مالیاتی و درامدی دولتی، اخذ مالیات حقوق از حساب حقوق کارمندان دولتی و نیمه دولتی و خصوصی می باشد. این کار یکی از روش های تقسیم عادلانه تر بار مالی دولت بر دوش مردم است. علاوه بر این، این روش هیچ منع قانونی خاصی نیز ندارد و قانون گذاران از گذشته برداشت ده درصد از درآمد کارمندان دولت را نیز پیش بینی کرده اند و مجوز این کار را نیز با تصویب قوانین مالیات بر حقوق به دولت اعطا نموده اند.
اصولا مالیات بر حقوق درصد مشخصی را از حقوق هر کارمند تشکیل می دهد و به صورت پیشفرض از حقوق کلیه کارمندان کسر می گردد و میزان آن خودکار در فیش حقوق ماهیانه نیز قید می شود. همچنین نرخ و ضریب این نوع مالیات هر ساله بر مبنای نرخ تورم و اعلام سازمان مالیاتی تغییر می نماید. امروز قصد داریم به بررسی ماهیت حقوق و ویژگی های آن بپردازیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات جذابی را درباره مالیاتحقوق دریافت نمایید.

ماهیت اصلی مالیات حقوق چیست؟
کلیه مالیات دریافتی از کارمندان و کارکنان مجموعه های حقوقی دولتی و غیر دولتی و نیمه دولتی که به صورت مستقیم از ده درصد درآمد کارکنان اخذ می شود، مالیات برحقوق نام دارد. مطابق قوانین و مقررات و مصوبه های موجود تصویب شده توسط مجلس شورای اسلامی مالیاتحقوق به صورت مستقیم از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می گردد. بستر اقتصادی دریافت مالیاتحقوق نیز از محل کلیه اعمال اقتصادی اشخاص حقیق و حقوقی جمع آوری می شود. این شیوه جمع آوری منابع ماهیت اصلی مالیاتحقوق می باشد.

تعریف آکادمیک مالیاتحقوق
مالیات حقوق به دو روش مستقیم و غیر مستقیم در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد. در روش اول مالیات به صورت مستقیم از اموال و درآمد سالیانه مودیان کسر می گردد. اصولا این نوع مودیان افراد حقیقی و حقوقی می باشند. در روش دوم نیز که غیر مستقیم نام دارد مالیات بر روی قیمت محصولات اعمال شده و در ارائه خدمات نیز از این نوع شیوه دریافت مالیات بهره می برند. مخاطب اصلی در شیوه دوم دریافت مالیات، مشتریان نهایی کسب و کار ها می باشند که هزینه های مالیاتی را پرداخت کرده و تامین کننده محل درآمد دولتی هستند.

مالیات حقوق بیشتر شامل کدام قشر از جامعه است؟
مالیاتحقوق در بیشتر موارد شامل طبقه کارگری و کارکنان مجموعه های مختلف دولتی و نیمه دولتی و خصوصی می باشند. همچنین این قشر بابت شیفت های اضافه کاری و فوق العاده های بدی آب و هوا و شرایط سخت و نوبت کاری و فوق العاده های کشیک و … نیز به صورت عمده مالیات مشخصی را نیز پرداخت می کنند.
جمع بندی
مالیات بر حقوق محتمل ترین نوع مالیات برای دولت است و منابع تجمیعی اولیه برای ارائه خدمات به شهروندان از این طریق جمع آوری می شود. این نوع مالیات مستقیم به صورت پیش فرض از حقوق کارکنان اخذ می شود و به نوعی یک لقمه حاضر آماده برای تامین اولیه بودجه های مالیاتی دولتی می باشند. مهم ترین قشری که جامعه هدف مالیاتحقوق محسوب می شوند، کارکنان رسمی و غیر رسمی ادارات و جامعه کارگری است که به صورت ثابت برای رسیدن به سطح مشخصی از عدالت اقدام به پرداخت مالیات حقوق می نمایند.
یک پاسخ