با حسابداری مالیاتی آشنا شوید
حسابداری مالیاتی که در زبان انگلیسی به آن Tax Accounting گفته می شود، یکی از شاخه های حسابداری است که در آن حسابدار توجهی به صورت های مالی نداشته و تمام تمرکز خود را بر روی مالیات، حسابداری و حسابرسی به امور مالیاتی می گذارد. امروزه در رشته حسابداری پیشرفت های زیادی دیده می شود. به طوری که این رشته به شاخه های متفاوتی نیز تقسیم شده است. امروزه دیده میشود که در کسب و کار های بزرگ گروهی به عنوان گروه حسابداری فعالیت دارند که هر کدام قسمتی از فرآیند های مالی شرکت را عهده دار می شود. به طور مثال برخی به حقوق پرسنل رسیدگی کرده و برخی دیگر حسابداری مالیاتی شرکت را بر عهده دارند.
اهمیت توجه به این مقوله در کسب و کار های مختلف به منظور جلوگیری از افتادن در دام های مالیاتی و گرفتار شدن به جرایم سنگین مالیاتی بسیار مهم و ضروری است. از طرف دیگر شما با داشتن اطلاعات دقیق از قوانین مالیاتی می توانید برخی معافیت های مالی را برای کسب و کار خود تعیین کنید. در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامع و کاملی درباره این موضوع و انواع آن در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
اهمیت حسابداری مالیاتی
همان طور که گفته شد حسابداری مالیاتی از اهمیت بسیار بالایی در کسب و کار ها برخوردار می باشد. این نوع حساب داری به منظور محاسبه مالیات افراد و شرکت های مختلف بوده و هدف اصلی آن نظارت بر وجوه نقدی و غیر نقدی در کسب و کار ها و شرکت های مختلف است. فعالیت های اصلی این نوع حسابداری برای محاسبه برخی موارد می باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- مالیات بر درآمد که این مورد مخصوص کسب و کارها و کسبه می باشد.
- مالیات مستقیم کارکنان و کارگران
- محاسبه ضرایب مالیاتی بر اساس دستور العمل های نوشته شده داخلی
- پیگیری نمودن راه های معافیت های مالیاتی
- پیدا کردن راهکار هایی برای تشویق مالیاتی
- شناسایی راه هایی برای پیشگیری از جریمه های مالیاتی
روش های حسابداری مالیاتی
همان طور که می دانید وجوه نقدی و غیر نقدی مبادله شده بین سازمان های مختلف شامل مالیات می شود. به همین دلیل نیاز است تا در شرکت های مختلف برای رسیدگی به امور پول های مبادله شده حسابداری مالیاتی وارد کار شود. به طور کلی مهم ترین هدفی که این نوع از حسابداری دنبال می کند، جلوگیری از جریمه های سنگین مالیاتی، معافیت های مالی و تشویق های مالیاتی برای شرکت ها و کسب و کار های مختلف می باشد.
توجه داشته باشید که برای انجام محاسبات مالیاتی روش های مختلفی وجود دارد که هر شرکت یا کسب و کاری با در نظر داشتن یک سری فاکتور ها روش خاصی را برای خود مشخص می کند. این روش ها به گستردگی سازمان، امور مالی و مالیاتی آن، نوع معاملات انجام شده در این سازمان و … بستگی دارد. به طور کلی سه روش وجود دارد. در ادامه به هر یک از آن ها به اختصار می پردازیم:
-
مبنای نقدی در حسابداری مالیاتی
این روش همان گونه که از نامش پیداست سازمان ها از روش های نقدی برای محاسبه نمودن مالیات و درآمد ها استفاده می کنند. با به کار گیری این روش شرکت ها با مبادله پول هزینه ها را دریافت کرده و از طریق حسابداری نقدی می تواند مالیات را محاسبه کنند.
-
روش تعهدی در حسابداری مالیاتی
این روش یکی از روش های معروف بوده که در آن سازمان میزان درآمد و هزینه ها را در زمان معامله ها به صورت تعهدی ثبت کرده و در آن مبادله پول صورت نمی گیرد.
-
روش ترکیبی در حسابداری مالیاتی
این روش در واقع ترکیبی از روش های نقدی و تعهدی می باشد. به طور مثال سازمان ها از طریق روش نقدی معاملات خود را انجام می دهند. در حالی که از روش های تعهدی برای مواردی مانند موجودی کالا ها استفاده می کنند. بهتر است سازمان هایی که دارای درآمد های مشخصی هستند روش تعهدی را برای حسابداری مالیاتی خود انتخاب کنند.
[su_note note_color=”#004e66″ text_color=”#ffffff”]بیشتر بخوانید : جدیدترین راه های فرار مالیاتی قانونی !!!![/su_note]
قوانین حسابداری مالیاتی
مشاور مالیاتی فردی است که علاوه بر اشراف کامل بر تمامی امور حسابداری، به قوانین مالیاتی، مالیات بر درآمد، معافیت های مالیاتی، تشویق های مالیاتی، جرائم مالیاتی، آیین نامه ها و … اطلاعات کاملی داشته باشد تا بتواند در مواقع لازم از بروز جریمه های سنگین برای کسب و کار های مختلف جلوگیری کند. حسابداری مالیاتی شامل یکسری قوانین می شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
- توجه داشته باشید که تمامی مالکین، شامل اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به اموال و دارایی های خود در داخل کشور ایران بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی مشمول پرداخت مالیات خواهند بود.
- اشخاص حقیقی مقیم ایران نسبت به درآمد حاصله در ایران یا خارج از ایران مشمول پرداخت مالیات هستند.
- افراد حقوقی ایرانی نیز نسبت به تمامی درآمد هایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می آورند، باید مالیات آن را پرداخت کنند.
افراد غیر ایرانی نیز نسبت به درآمد هایی که در ایران تحصیل می کنند مشمول پرداخت مالیات هستند
با حسابداری مالیاتی به صورت ویدیویی آشنا شوید
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و کاملی درباره این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. به طور کلی می توان گفت این نوع از حسابداری یکی از اساسی ترین و مهم ترین فعالیت حسابداری است که به شکل های مستقیم و غیر مستقیم توسط افراد و شرکت های مختلف انجام می شود. در این نوع از حسابداری، فرد حسابدار باید علاوه بر داشتن دانش محاسباتی، اطلاعات و درک بسیار بالایی نیز از قوانین مالیاتی کشور داشته باشد تا بتواند بر اساس دستور العمل های امور مالیاتی کشور مالیات کسب و کار های مختلف را محاسبه کند.
شرکت ها و سازمان های مختلف برای جلوگیری از تحمیل جریمه های سنگین از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، عموما گروهی از حسابداران حرفه ای را برای انجام امور تمامی حسابداری شرکت، از جمله حسابداری مالیاتی استخدام می کنند. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید
[su_spoiler title=”چقدر حسابداری مالیاتی اهمیت دارد ؟” style=”fancy”]از اهمیت بسیار بالایی در کسب و کار ها برخوردار می باشد. این نوع حساب داری به منظور محاسبه مالیات افراد و شرکت های مختلف بوده و هدف اصلی آن نظارت بر وجوه نقدی و غیر نقدی در کسب و کار ها و شرکت های مختلف است[/su_spoiler]
[su_spoiler title=” آیا افراد خارج از ایران هم مشمول پرداخت مالیات هستند ؟” style=”fancy”]افراد حقوقی ایرانی نیز نسبت به تمامی درآمد هایی که در ایران یا خارج از ایران به دست می آورند، باید مالیات آن را پرداخت کنند.[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”مشاور مالیاتی کیست ؟” style=”fancy”]مشاور مالیاتی فردی است که علاوه بر اشراف کامل بر تمامی امور حسابداری، به قوانین مالیاتی، مالیات بر درآمد، معافیت های مالیاتی، تشویق های مالیاتی، جرائم مالیاتی، آیین نامه ها و … اطلاعات کاملی داشته باشد[/su_spoiler]
2 پاسخ
چه جالب الان میفمم حسابداری مالیاتی چقد اهمیت داره و لازمه
سلام . آموزش حسابداری مالیاتی ندارین یا اگه جای خوبی هست معرفی کنید ممنون میشم