با کد مالیاتی و نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی آشنا شوید

آشنایی با کد مالیاتی

تمامی افراد حقیقی و حقوقی که در زمینه تولید کالا یا ارائه خدمات فعالیت می‌کنند، حتماً تاکنون با اصطلاح کد مالیاتی مواجه شده‌اند. اما شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که کد مالیاتی چیست؟ و چرا باید کد مالیاتی بگیریم. ازاین‌رو ما سعی کرده‌ایم در این مقاله توضیحاتی کامل ارائه دهیم تا شما با کد مالیاتی و نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی آشنا شوید.

 

مفهوم کد مالیاتی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

کد مالیاتی که همان کد اقتصادی است برای تمامی شرکت‌ها و اشخاص حقوقی که فعالیت اقتصادی دارند موردنیاز است. در واقع برای این افراد شماره‌ای ۱۲ رقمی اختصاص داده می‌شود که به این شماره کد مالیاتی گفته شده و مهم‌ترین دلیل استفاده از آن پیشگیری از پول‌شویی و فرار مالیاتی در کشور است. امروزه دریافت کد مالیاتی از طریق سامانه سازمان امور مالیات انجام شده و نیاز به حضور شما در سازمان نیست.

توجه داشته باشید این کد مالیاتی نه‌تنها برای شرکت‌ها در نظر گرفته شده بر که تمامی کسب‌وکارهای مجازی از جمله فروشگاه‌های اینستاگرامی، فروشگاه‌های اینترنتی، مدرس‌های دوره‌های آموزش آنلاین، گیمرها، تولیدکنندگان محتوا، طراحان سایت، سایت‌های خیریه و غیره که برای گرفتن پول از درگاه پرداخت استفاده می‌کنند باید برای دریافت کد مالیاتی و البته کد رهگیری مالیاتی اقدام نمایند.

امروزه کسب و کار های فیزیکی و مجازی برای بقا و پیشرفت معاملات خود نیاز به درگاه های پرداخت دارند. سازمان امور مالیاتی بدون دریافت کد مالیاتی به هیچ مودی مالیاتی اجازه تراکنش بانکی و دریافت درگاه پرداخت بانکی را نمی دهد. پس نیاز است که بدانیم مفهوم کد مالیاتی چیست.

 

نحوه ثبت کد مالیاتی

با وجود آن چه در خصوص اهمیت دریافت کد مالیاتی گفته شد حال اگر شما هم قصد ثبت‌نام کد مالیاتی دارید لازم است به سامانه موردنظر مراجعه کنید. سامانه دریافت کد مالیاتی این امکان را به شما می‌دهد تا ثبت‌نام خود را به‌صورت آنلاین انجام دهید بااین‌حال دیگر برای تشکیل پرونده نیاز به رفتن به اداره مالیات نخواهید داشت و با ورود به سایت سازمان امور مالیاتی می‌تواند این کد را دریافت نمایید. برای پیش ثبت‌نام کد مالیاتی در ابتدا از فرد مودی کد پستی محل فعالیت و همچنین اطلاعات شخصی و شناسنامه‌ای او درخواست خواهد شد که باید کاملاً دقیق وارد شود.

همچنین در این مرحله اطلاعات دیگری چون محل فعالیت، اطلاعات مدیرعامل، نوع فعالیت شرکت و غیره نیز باید وارد شود. پس از اینکه اعتبارسنجی انجام شد نام کاربری و کلمه عبور در اختیار وی قرار می‌گیرد و برای ثبت‌نام اصلی باید اقدام‌های لازم را انجام دهد. در مرحله ثبت‌نام اصلی باید وارد پنل ثبت‌نام‌شده و نام کاربری و کلمه عبور را وارد کنید و در نهایت اطلاعاتی چون حساب‌های بانکی از شما درخواست خواهد شد.

اهمیت داشتن کد مالیاتی

پس از اینکه با نحوه استعلام کد مالیاتی آشنا شدید توجه داشته باشید که دریافت کد مالیاتی به دلیل موارد متعددی مهم تلقی می‌شود؛ لذا این کد برای شناسایی شخص و شرکت در واحد مالیاتی لازم است و در واقع به شرکت شما اعتبار می‌بخشد. همچنین شما برای شرکت در هر مزایده و مناقصه به این کد نیاز خواهید داشت و چنانچه قصد دریافت کارت بازرگانی، دریافت گواهی ارزش‌افزوده و حتی واردات و صادرات داشته باشید باید از کد اقتصادی استفاده کنید و در واقع بدون دریافت این کد کسب‌وکار دشوار است.

کد مالیاتی

کد رهگیری مالیاتی چیست؟

حال پس از اینکه با مفهوم کد مالیاتی چیست آشنا شدید بهتر است در خصوص کد رهگیری مالیاتی نیز اطلاعاتی داشته باشید. به‌طورکلی باید بدانید کد رهگیری مالیاتی یک کد ۱۰ رقمی است که پس از ثبت در سامانه مربوطه به متقاضیان ارائه می‌گردد. مهم‌ترین دلیل دریافت کد رهگیری مالیاتی استفاده از دستگاه کارت‌خوان و درگاه پرداخت اینترنتی است. برای استفاده از این موارد حتماً متقاضی باید کد رهگیری داشته باشد. توجه داشته باشید که این کد رهگیری برای فروشگاه‌های آنلاین و کسب‌وکارهایی حضوری که نیاز به دستگاه کارت‌خوان دارند لازم است.

نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی

باتوجه‌به اینکه سازمان امور مالیاتی برای شناخت افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند از کد رهگیری مالیاتی استفاده می‌کند طبیعتاً راه‌اندازی کارت‌خوان و درگاه پرداخت آنلاین بدون داشتن این کد امکان‌پذیر نمی‌باشد. برای این امر باید همچون ثبت کد مالیاتی، به سامانه مربوطه مراجعه شود.

چنانچه شما پیش ثبت‌نام انجام دادید یا متقاضی دریافت کد جدید هستید این سامانه پاسخگویی شما خواهد بود. در این سامانه شما باید مرحله‌به‌مرحله پیشرفته و کد رهگیری مالیاتی را دریافت کنید. توجه داشته باشید برای دریافت کد رهگیری تنها زمانی می‌توانید اقدام کنید که کد اقتصادی یا کد مالیاتی معتبر داشته باشید.

آموزش ویدیویی نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی

 

کد رهگیری مالیاتی برای چه افرادی مهم است؟

باتوجه‌به توضیحاتی که بیان شد در واقع در میابیم که کد مالیاتی با کد رهگیری مالیاتی تفاوت‌هایی با هم دارند به‌طوری‌که کد اقتصادی یا کد مالیاتی ۱۲ رقمی است و برای بسیاری از فعالیت‌ها و کسب‌وکارها مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ اما در مقابل آن کد رهگیری ده رقمی وجود دارد که پس از ثبت‌نام کد مالیاتی در اختیار فرد مودی قرار خواهد گرفت.

بااین‌حال تا هنگامی که شما کد مالیاتی معتبر نداشته باشید نمی‌توانید کد رهگیری مالیاتی دریافت کنید. حال توجه داشته باشید که کد رهگیری مالیاتی همچون کد مالیاتی برای افراد زیادی موردنیاز است و در واقع تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و صاحبان مشاغل که جهت دریافت پول از درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه‌های کارت‌خوان استفاده می‌کنند نیاز به این کد رهگیری خواهند داشت

کد رهگیری مالیاتی

ارتباط کد مالیاتی و درگاه بانکی

برخی از آیتم ها و نکاتی که مورد نیاز برای بررسی مفهوم و کاربرد کد مالیاتی می باشد به دلیل نیاز مودیان به دریافت اخذ مجوز درگاه پرداخت بانکی می باشد که عبارت است از :

  • هدف از کاربرد کد مالیاتی
  • ضرورت تهیه کد مالیاتی برای درگاه پرداخت
  • نحوه سیاست گذاری کلان دریافت کد مالیاتی توسط دولت
  • مهم ترین نکته در اختصاص کد مالیاتی به مودیان و کاربرد آن

هدف از دریافت کد مالیاتی چیست؟

ماهیت کد مالیاتی به صورت کلی می توان گفت که این کد، یک کد چند رقمی است و برای هر مودی مالیاتی به صورت اختصاصی در نظر گرفته می شود و شخص مودی پس از ثبت نام می تواند این کد را دریافت نماید. پس از ورود به سایت، سازمان امور مالیاتی بابت ثبت نام اولیه یک کد رهگیری در اختیار شما قرار می دهد.

در یک پروژه و همکاری مشترک میان سازمان امور مالیاتی کل کشور و بانک مرکزی، کلیه کسب و کار ها موظف شده اند برای درگاه پرداخت مالی خود، کد مالیاتی دریافت نمایند. هدف اصلی از ارائه کد مالیاتی رهگیری تراکنش های بانکی کسب و کار ها و همگام سازی اطلاعات بانکی و مالیاتی کسب و کار ها می باشد.

اشخاص و مجموعه هایی که بایستی تحت پوشش دریافت کد مالیاتی قرار بگیرند عبارتند از :

  • مودیان حقیقی فعال در بازار کار
  • مودیان حقوقی فعال در بازار های بزرگ
  • مالکین مشاغل و کسب و کار ها

کد رهگیری مالیاتی

 

[su_note note_color=”#004e66″ text_color=”#ffffff”]بیشتر بخوانید : دریافت کد مالیاتی برای کارتخوان مرحله به مرحله[/su_note]

 

ضرورت داشتن کد مالیاتی برای درگاه پرداخت چیست؟

کد رهگیری مالیاتی اصلی ترین رکن اساسی برای کسب و کار ها در زمینه تهیه درگاه های پرداخت فیزیکی و اینترنتی می باشد. افراد و اشخاصی که از دید سازمان امور مالیاتی برای پرداخت مالیات، ناشناس محسوب می شوند به کمک کد رهگیری برای سازمان مربوطه قابل ردیابی خواهند بود.

کد مالیاتی برای درگاه پرداخت فیزیکی و اینترنتی یک ضرورت بسیار جدی بوده و باعث بررسی وضعیت مالی و میزان تراکنش های بانکی مشمولین پرداخت کننده مالیات می باشد و راه را بر کسانی که فرار مالیاتی انجام می دهند می بندد. به علت همه گیری درگاه های پرداخت بانکی و کاهش کاربرد پول نقد، امروزه مودیان مالیاتی برای درآمد زایی و کسب و کار روزمره خود از درگاه های پرداخت بهره می برند. به همین دلیل فرار از همه گیری مالیاتی امکان پذیر نیست.

نحوه سیاست گذاری کلان دریافت کد مالیاتی توسط دولت

فرار های مالیاتی تا انتهای دهه نود شمسی در ایران به صورت کامل رایج بود اما در ابتدای قرن جدید با تصویب و اجرایی سازی قوانین عمومی برای جمع آوری مالیات و تامین منابع درآمدی دولت، عملا دست کسب و کار ها برای فرار از مالیات به صورت کامل بسته شد و عموم فعالان اقتصادی برای جلوگیری از متضرر شدن و داشتن امکان گردش بانکی اقدام به دریافت کد مالیاتی نمودند.

کد مالیاتی

 

مهم ترین نکته در اختصاص کد مالیاتی به مودیان و کاربرد آن

مهم ترین نکته در خصوص اختصاص ویژه کد مالیاتی به مدیر هر کسب و کار در کل کشور توسط سازمان امور مالیاتی عبارت است از :

  • مقابله با درآمد های غیرقانونی
  • بستن راه های فرار مالیاتی
  • ممانعت از وقوع هرگونه خطا
  • بالا بردن سطح رفاه و درآمد عمومی
  • ارائه سیستم های پرداخت به کسب و کار ها بر مبنای قوانین مالیاتی
  • اخذ اظهارنامه مالیاتی بر مبنای کد رهگیری و هویتی مودی مالیاتی

کلام پایانی

کد مالیاتی و کد رهگیری مالیاتی دو کد مهم هستند که تفاوت‌هایی با هم دارند و به‌طورکلی کسب‌وکارهای مختلف باید از آن استفاده کنند. چنانچه شما کد اقتصادی دریافت کردید و قصد استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی یا کارت‌خوان داری باید کد رهگیری مالیاتی نیز داشته باشد. در حال حاضر برای دریافت این کدها نیاز است که به سامانه سازمان امور مالیات مراجعه شود و به‌صورت آنلاین این کدها در اختیار شما قرار می‌گیرد.

  • ماندگاری کسب و کار در بازار رقابت نیاز به پیشرفت و دسترسی به خدمات نوین بانکی و پرداخت دارد. دولت برای تامین بودجه خود بدون داشتن کد مالیاتی، مجوز استفاده از خدمات مالی را صادر نمی کند.
  • کد مالیاتی یک شناسه رهگیری برای مودیان است و هر شخص حقیقی و یا حقوقی پس از ثبت نام از آن بهره می برد. راه اندازی این سیستم جدید با همکاری سازمان مالیاتی و بانک مرکزی محقق شده است.
  • جلوگیری از فرار های مالیاتی رایج در دهه های جدید، از دیگر ویژگی های به کارگیری کد مالیاتی می باشد. جمع آوری کامل مالیات موجب سود دولت و تقسیم عادلانه مالیات بین مودیان مالیاتی است.
  • اختصاص کد مالیاتی کاربرد های مهمی دارد اما مهم ترین کاربرد های آن شامل :
    • قطع دست درآمد های غیر قانونی
    • از بین رفتن فرار مالیاتی
    • جلوگیری از خطا
    • افزایش رفاه و درآمد
    • افزایش سیستم های خدماتی و پرداخت
    • تشخیص هویت ارائه دهنده اظهارنامه ها

سوالات متداول

۱- هدف از دریافت کد رهگیری مالیاتی چیست؟

ماهیت کد مالیاتی به صورت کلی یک کد چند رقمی است که برای هر مودی مالیاتی در نظر گرفته می شود و شخص مودی پس از ثبت نام می تواند این کد را دریافت نماید.

۲- ضرورت داشتن کد مالیاتی برای درگاه پرداخت چیست؟

-ضرورت گرفتن کد مالیاتی برای درگاه پرداخت، تضمین رشد و توسعه کسب و کار شما است.

۳- نحوه سیاست گذاری کلان دریافت کد مالیاتی توسط دولت چگونه است؟

سیاست گذاری دولت برابر با جمع آوری کامل منابع و قطع دست کلاهبرداران و … می باشد.

درخواست مشاوره مالیاتی
چرا تنظیم اظهار نامه مالیاتی خود را به مشاوران مالیاتی بسپاریم؟

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت نیاز به مشاوره شماره تماس خود را ثبت کنید

مشاوره حسابداری
Index